НАТО ће обезбедити 1.000 пројектила за „патриот“ појединим савезницима

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jan.2024, 20:46

НАТО ће обезбедити 1.000 пројектила за „патриот“ појединим савезницима

Агенција НАТО за набавку и подршку подржаће коалицију савезника, укључујући Немачку, Холандију, Румунију и Шпанију да набаве 1.000 пројектила за систем „патриот“ како би појачале противваздушну одбрану док траје рат Русије против Украјине. Фото: Танјуг/AP/Mindaugas Kulbis, File Уговор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће проширити европску производњу пројектила за „патриот“, појачавајући набавку и осигуравајући залихе за савезнике, наводи се на сајту НАТО.
„Поздрављам правовремену најаву савезника да уложе у 1.000 нових пројектила за ‘патриот’, како би се побољшала безбедност Алијансе. Ова инвестиција показује снагу трансатланске одбрамбене сарадње и посвећеност НАТО да пружи безбедност својим народима. Руски напади ракетама и дроновима на украјинске цивиле, градове и села, показују колико је важна модерна ваздушна одбрана. Појачавање производње муниције је кључ за украјинску безбедност, али и нашу“, рекао је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.
Уговор вредан 5,5 милијарди долара додељен је ЦОМЛОГ-у, заједничком подухвату америчке компаније Рајтион и немачкој компанији МБДА, која се налази у немачком Шробенхаузену.
На сајту се наводи да ће велика поруџбина довести до изградње производног погона „патриот“ пројектила у Немачкој, преноси Танјуг.
Кина олакшава процес добијања визе за америчке држављане

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НАТО ће обезбедити 1.000 пројектила за „патриот“ појединим савезницима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.