Кошаркашице Војводине 021 спремне дочекују нову сезону

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 11:12

Кошаркашице Војводине 021 спремне дочекују нову сезону

Најуспешнији женски кошаркашки клуб годинама уназад у покрајини, Војводина 021 улази у нову сезону у подмлађеном саставу али и обавезом да наставити да бележи добре резултате. Фото: PIxabay/PDPics
Женски кошаркашки клуб Војводина 021 ће и ове сезоне наступати у 3 такмичења – домаћем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << првенству, националном купу и регионалној „Waba“ ligi. Новосадски клуб већ годинама бележи добре резултате и редовно у свим такмичењима завршава у полуфиналу или финалу.
Клуб је летос напустио велики број играчица, па ће овог пута бити доста теже да се постигне добар резултат. Међутим, уз пар појачања и промоцију млађих играчица из свог успешног погона свакако да су шансе веће.
Тренер Александар Јовановић ове сезоне рачуна на следећи ростер: Mcneill Shareka, Ивана Мајстроровић, Теодора Славнић, Катарина Јаковљевић, Анастасија Бокан, Милица Селаковић, Марина Стојић, Жаклина Јанковић, Destiny Thompson, Бојана Живковић, Тина Селаковић, Лана Марић, Лена Радуловић, Кристина Марјановић и Ана Керлета.
Стручни тим поред главног тренера Александра Јованића, чине и његов први сарадник тренер Ненад Срдић, кондициони тренер Ђорђе Радованић и физиотерапеут Ненад Ракочевић.
Једна од најискуснијих кошаркашица у тиму је Жаклина Јанковић, која иако има тек 28 година већ има искуства играња и регионалне лиге, као и наступања за репрезентацију Србије, и у кошарци али и у баскету 3 на 3. Жаклина је поделила детаље са припрема, као и своја очекивања на почетку сезоне.
Појачање клуба Тина Селаковић је прошле сезоне у дресу Вршца просечно постизала 17 поена по утакмици. Она сматра да циљ Војводине 021 увек треба да буде пласман у топ 4 у свим такмичењима.
Прву утакмицу у домаћем првенству ове сезоне, Војводина 021 одиграће у суботу од 17 часова на домаћем паркету против Дуге из Шапца. Већ 12. октобра, новосадски клуб започеће учешће и у регионалној „Waba“ ligi. Први противник, поново у Новом Саду, биће екипа Лавови Брчко.
Partizan stotkom protiv Cibone otvorio novu sezonu ABA lige


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркашице Војводине 021 спремне дочекују нову сезону се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.