У првом кварталу ове године БДП остварио раст од 0,7 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 14:33

У првом кварталу ове године БДП остварио раст од 0,7 одсто

Председница Владе Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој констатовано да је у првом кварталу ове године БДП остварио раст од 0,7 одсто, што је боље од очекиваног, саопштено је из Владе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије. Фото: Unsplash/Towfiqu barbhuiya Области које су заслужне за раст БДП-а су индустрија и пољопривреда, истакла је Брнабић и додала да су у области пољопривреде кључни климатски услови.
Председница Владе је истакла да се очекује да Србија ове године достигне привредни раст од 2,5 одсто.
Премијерка је нагласила да инфлација успорава и стагнира и поручила да се очекује да до краја године она износи око 8 одсто.
Брнабић је истакла да је за очување одрживог привредног раста неопходно и даље улагање у капиталне пројекте и указала на важност изградње националног стадиона. Председница Владе је, говорећи о туризму, нагласила да на ту област можемо директно да утичемо и додала да Србија бележи рекордне податке, како домаћих тако и страних туриста.
Брнабић је нагласила важност промоције наше земље и свих њених знаменитости на најбољи начин, у државама чији су грађани исказали заинтересованост да обиђу Србију.
Evrostat: Cene ulja i masti u EU u martu 23 odsto veće nego prošle godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У првом кварталу ове године БДП остварио раст од 0,7 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.