Немачка: Индустријска производња у мају неочекивано пала за 0,2 одсто месечно

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jul.2023, 10:48

Немачка: Индустријска производња у мају неочекивано пала за 0,2 одсто месечно

Индустријска производња у Немачкој је у мају неочекивано пала за 0,2 одсто у односу на април, саопштио је данас немачки Савезни завод за статистику Дестатис. FILE – The sun sets behind the cole-fired power plant ‘Scholven’ of the Uniper energy company in Gelsenkirchen, Germany, on Oct. 22, 2022. The European economy contracted slightly at the end of last year and beginning >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << of 2023, revised figures showed Thursday June 8, 2023, underlining the impact of the loss of Russian natural gas and high inflation on consumer spending. (AP Photo/Michael Sohn, File) Тржишта су очекивала да ће индустријска производња остати на истом нивоу као у априлу, када је забележен месечни раст индустријске производње од 0,3 одсто, тако да је мајски резултат разочарао економисте који су очекивали да ће се овај тренд наставити.
У мају је значајно опала производња фармацеутских производа – месечно за 13,1 одсто, као и производња енергије – за седам одсто, наводи се у саопштењу статистичког завода са седиштем у Висбадену.
Порасла је производња моторних возила, приколица и полуприколица – месечно за 4,9 одсто.
Са друге стране производња производа за широку потрошњу смањена је месечно за 1,2 одсто, а производња интермедијарних производа за 0,5 одсто, док је производња капиталних добара порасла за 1,3 одсто.
Производња у грађевинарству је месечно опала за 0,4 одсто.
На годишњем нивоу, раст индустријске производње у мају од 0,7 одсто представља успоравање у односу на априлских 1,7 одсто.
„Er Srbija”: Letovi kasne zbog manjka zaposlenih na beogradskom aerodromu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Индустријска производња у мају неочекивано пала за 0,2 одсто месечно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.