Вориорси од 0-2 до 3-2, Мемфис узвратио ударац Лејкерсима

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 09:37

Вориорси од 0-2 до 3-2, Мемфис узвратио ударац Лејкерсима

Кошаркаши Мемфиса и Голден Стејта остварили су победе у ноћи између среде и четвртка. Фото: Танјуг/AP Photo/José Luis Villegas Мемфис је на свом терену победио Лос Анђелес Лејкерсе резултатом 116:99.
Гризслиси су се тако вратили након два узастопна пораза против језераша и смањили у серији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прве рунде плеј-офа Западне конференције на 3-2. Домаћи тим је на почетку последње деонице водио са максималних 25 поена разлике (101:76), да би Лејкерси три минута пре краја меча смањили на минус 12 (108:96).
До краја гости ипак нису успели да угрозе ривала, а наредни меч два тима играју у Мемфису у ноћи између петка и суботе.
Мемфис је до победе предводио Дезмонд Бејн са 33 поена, 10 скокова и пет асистенција, а пратио га је Џа Морент са 31 поеном, 10 скокова и седам асистенција. Двоцифрен је био још Џерен Џексон са 18 поена и 10 скокова.
На супротној страни Ентони Дејвис је одиграо сјајан меч са 31 поеном и 19 скокова, Остин Ривс је додао 17 поена, осам скокова и шес асистенција, док је Леброн Џејмс из игре шутирао само 5 од 17 за 15 поена, а уз то је имао 10 скокова и пет асистенција.
Голден Стејт је на гостовању савладао Сакраменто са 123:116, и повео са 3:2 у првој рунди плеј-офа Западне конференције. Стефен Кари је предводио актуелне шампионе до тријумфа са 31 поеном и осам асистенција, Клеј Томпсон је постигао 25 поена, а Дрејмонд Грин је уписао 21 поен и седам додавања.
Грину је ово била прва утакмица у Сакраменту након што је у другом мечу плеј-офа искључен, пошто је згазио на груди Домантаса Сабониса.
Дерон Фокс је имао најбољи учинак у домаћем тиму са 24 поена, девет асистенција и седам скокова, Сабонис је остварио дабл-дабл учинак са 21 поеном и 10 скокова, док је Малик Монк уписао 21 поен.
Наредни меч игра се такође у Сакраменту у ноћи између петка и суботе.
Jokić: Finiks je favorit za osvajanje titule

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вориорси од 0-2 до 3-2, Мемфис узвратио ударац Лејкерсима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.