Уз овај трик скувајте најукуснији пасуљ који вам неће надувати стомак!

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Dec.2023, 15:00

Уз овај трик скувајте најукуснији пасуљ који вам неће надувати стомак!

Кувани пасуљ је високо на листи омиљених јела, али сваки кувар ће вам рећи да му је потребно неколико добрих трикова за припрему укусног пасуља. Фото: Pixabay/ JanNijman Један од проблема са којима се људи суочавају приликом припреме пасуља је тај што пасуљ захтева дужу термичку обраду. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Стога је сасвим легитимно поставити питање како брже скувати пасуљ.
Наравно, један од најлакших начина да брзо скувате пасуљ, испробан и истинит, јесте да се пасуљ претходно вече потопи у хладну воду.
Након тога се избацује, сипа нова вода, а онда је процес кувања у обичном лонцу много краћи. Али можете испробати и друге трикове за брже кување које смо научили од наших бака.
Добро је додати 1 кашичицу соде бикарбоне у воду када први пут кувате пасуљ. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, па оцедите воду и додајте мало уља.
Добро промешајте да бисте били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну. У пасуљ додати хладну воду у односу 4:1, додати 50 мл ракије и прокувати.
Пустите да се крчка 45-50 минута. На крају, али не и најмање важно, време кувања пасуља зависи пре свега од њихове врсте и квалитета.
Нискоквалитетни и стари пасуљ можда никада неће бити куван како би требало да буде, без обзира на време проведено у лонцу.
Ovih pet večernjih navika mogu da vam pomognu da brže izgubite kilograme

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уз овај трик скувајте најукуснији пасуљ који вам неће надувати стомак! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.