Ево како најлакше да прекинете пријатељство

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Dec.2023, 17:00

Ево како најлакше да прекинете пријатељство

Свака фаза нашег живота доноси нове околности, нове ситуације, нове изазове, па чак и нове људе, а понекад је потребно прекинути неке раније блиске односе. Фото: Pixabay/ florendia Ми се мењамо и сасвим је нормално да осетимо засићеност особом или губитак компатибилности
Када одлучимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да прекинемо неке пријатељске везе, тешко је наћи адекватан начин да то саопштимо бившем пријатељу и уклонимо га из наших живота, а да обе стране не буду озбиљно повређене.
Било да се ради о токсичној вези која нас гуши или природном осећају разилажења животних путева и погледа на свет, ова три савета ће вам помоћи да прекинете пријатељства која, дубоко у себи, више нису пријатељства.
Разговарајте отворено Суочите се директно са својим пријатељем и реците му шта вам је на уму. Ако је реч о особи до које вам је заиста стало и мислите да заслужује искрено објашњење и прикладан опроштај, признајте своје разлоге, реците му да искрено цените и поштујете вашу везу и да сте захвални на том искуству. Такав разговор ће вероватно бити болан и тежак, али је много теже оставити за собом необјашњиву празнину, збуњеност и бес. Ако је то токсична веза са неким ко вас је повредио, разговор је још важнији део раскида. Ослободићете се непријатних осећања и повређености, а особа ће можда научити лекцију за своје будуће везе.
Напишите писмо Ако се не осећате довољно храбро и спремно за отворен разговор, ставите своја осећања и разлоге на папир. Удаљеност коју индиректна комуникација дозвољава олакшаће вам проналажење правих речи, спречиће вас да кажете оно што нисте хтели да кажете и дајте примаоцу писма више времена да процесуира вашу одлуку. На тај начин се штитите од изненадних излива емоција и потенцијалних стресних расправа, а добро смишљена написана реч делује снажно, озбиљно и недвосмислено. Једнако добро ће функционисати и електронска порука, само не прекидајте пријатељство низом телефонских порука, јер показујете непоштовање и падате у замку непромишљености и импулсивности.
Постепено се удаљите За неке људе унапред знате да вашу одлуку неће добро прихватити, порицаће је и упорно се враћати у ваш живот. Најбоља опција у таквим случајевима је постепено смањивање контакта и дружења, количине информација које делите са њима и полако али сигурно се на крају потпуно дистанцирати.
Ваш пријатељ ће се тако постепено навикавати на мање времена које проводите у његовом животу, неће доживети нагле промене, а ви ћете избећи да нагло повредите његова осећања.
Ko više vara svoje partnere – muškarci ili žene?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево како најлакше да прекинете пријатељство се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.