Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Dec.2023, 10:01

Савети психолога за одржавање дугих веза: Шест важних начина понашања

Дугорочне везе, без обзира да ли сте у браку или не, могу донети елемент стабилности и удобности у нечији живот. Фото: Pexels/Josh Willink Оно што почиње као фаза меденог месеца у којој је све дивно и када се потенцијалне црвене заставице игноришу, природно напредује до фазе у којој откривате >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ваше право ја.
Односи су искуства која се непрестано развијају на обе стране, и то је неопходно. Ипак, потребно је да научимо да се са тиме носимо и да се томе прилагођавамо.
Стручњаци за односе објашњавају како да не запоставите основу љубави и ваше везе док године пролазе Комуницирајте Природно је да осећате мало носталгије за почетним фазама ваше везе. Један од начина да ствари очувате свежим је да останете радознали о свом партнеру.
– Када први пут упознате некога, узбуђени сте због свих непознаница. Свако откривање представља нову могућност и оснажујуће је сазнати више једно о другом – каже психолог Ле Клер.
Слично томе, намерна комуникација са вашим партнером помаже да се осветли пут напред у временима сукоба.
Наставите да излазите једно са другим Новост је кључна овде, тако да је важно да ви и ваш партнер наставите да тражите нова заједничка искуства, било да су скромна (пробајте нови ресторан) или нешто више авантуристички (путовање у страну земљу).
Вежбајте присуство Чак и дугорочни парови имају много тога да науче једно о другом када су свесни, а не расејани или пасивни слушаоци. То значи одлагање телефона или искључивање телевизора током разговора. Настојте да се усредсредите на разговор.
Покажи захвалност Цените свог партнера због онога што јесте, као и онога што ради, то ствара позитивну повратну информацију.
– То је тако фундаментална људска потреба да знамо да нас наши људи виде и цене – каже Авила. У дугорочној вези, наш партнер је један од најважнијих људи у нашем ужем кругу.
– Када знамо да други вреднују оно што радимо, наравно да ћемо тежити да радимо више од тога. Тако да је изражавање захвалности и показивање захвалности веома важно – саветује Авила. А позитивни ефекти су двоструки. Не само да ће се ваш партнер осећати виђеним и цењеним, већ ћете постати све свеснији свих дивних доприноса које ваш партнер доноси вашем животу. Тамо где тече захвалност, расте енергија.
Бавите се индивидуалним хобијима и интересовањима Важно је да задржите своју индивидуалност и да се бавите стварима које вас занимају, чак и када је све што можда желите да урадите да будете уз партнера.
Запамтите, љубав је глагол Једна ствар је рећи „волим те“, а друга у потпуности то изразити на различите начине сваки дан када одлучите да будете у вези.
– Љубав на делу ће изгледати другачије за различите људе јер не волимо сви на исти начин. За неке, љубав на делу је кување оброка и прање судова. За друге је то време проведено у дубоко смисленом заједничком разговору – каже Авила.
Da li treba da pijemo vodu tokom vežbanja? Pitanje koje muči mnoge kada dođu na trening

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савети психолога за одржавање дугих веза: Шест важних начина понашања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.