Вучић: Трудићемо се да имамо најбољу комуникацију са Кфором на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Nov.2023, 12:15

Вучић: Трудићемо се да имамо најбољу комуникацију са Кфором на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас после састанка са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом да ћемо се у будућности трудити да имамо најбољу могућу комуникацију са НАТО, као и да је упознао Столтенберга да је у последњих годину дана 13 одсто Срба напустило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << север КиМ због малтретирања и притиска приштинског режима. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Разговарали смо о свим важним питањима више од једног и по сата и и за нас је важно, што је рекао Столтенберг и што могу да потврдим, сарадња са НАТО и Кфором у нади да ћемо колико толико осигурати безбедност за српски народ на КиМ“, рекао је Вучић.
И када Столтенберг каже да Кфор осигурава мир и сигурност за све заједнице на КиМ – није било потребе да осигурава мир и сигурност за било кога другог, осим за Србе, који су једино угрожени или били нападани, навео је Вучић.
Истакао је да су искључиво Срби били нападани од 2001. а нарочито откада је на власти Аљбин Курти.
„Упознао сам Столтенберга са чињеницом да је непуних 13 одсто Срба напусило север КиМ у последњих само годину дана због огромног притиска, хапшења, малтретирања и претњи које долазе од приштинског режима“, рекао је Вучић.
NZS: Sutra redovna novčana naknada nezaposlenima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Трудићемо се да имамо најбољу комуникацију са Кфором на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.