Бела кућа осудила твитове Илона Маска – „ужасно промовисање антисемитске и расистичке мржње“

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Nov.2023, 08:01

Бела кућа осудила твитове Илона Маска – „ужасно промовисање антисемитске и расистичке мржње“

Бела кућа осудила је данас милијардера и предузетника Илона Маска због “понављања гнусних антисемитских лажи“ на друштвеној мрежи X, и поручила да је реч о “ужасном промовисању антисемитске и расистичке мржње“ супротне вредностима за које се Американци залажу. Фото: Танјуг/AP/Jae >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << C. Hong Маск је раније ове недеље изазвао оштрре реакције објављујући твитове у којима одговорио на поруке другог корисника који је лажно оптужио Јевреје да наводно “шире мржњу према белцима“, преноси портал Глас Америке.
Маск је конкретно на ту објаву одговрио речима: “Ви заправо говорите истину“.
„Неприхватљиво је понављати ужасну лаж која је одговорна за најфаталнији акт антисемитизма у америчкој историји, а камоли месец дана након најсмртоноснијег дана за Јевреје од Холокауса“, рекао је портпарол Беле куће Ендрју Бејтс у одговору на Маскову објаву.
Budimpešta nizom manifestacija proslavlja 150 godina od osnivanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа осудила твитове Илона Маска – „ужасно промовисање антисемитске и расистичке мржње“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.