Залужни уместо Зеленског: Запад размишља да замени врх у Кијеву

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Nov.2023, 09:16

Залужни уместо Зеленског: Запад размишља да замени врх у Кијеву

Запад намерава да замени Владимира Зеленског главнокомандујућим украјинске војске Валеријем Залужним, изјавио је шеф запорошког покрета „Заједно са Русијом” Владимир Рогов. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Press Office via AP „Запад игра на карту Залужног и спрема га као замену Зеленском. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Зато се у западној штампи појављују изјаве Залужног, где он даје јасне и тачне оцене онога шта се дешава на првој линији фронта, показујући да је он спреман за дијалог и ресетовање власти након одласка Зеленског”, рекао је Рогов Спутњику.
Према његовим речима, Залужни покушава да игра на контрасту, представљајући се западној јавности као уравнотеженији политичар од „полуделог Зеленског”.
Раније је Залужни признао да је сукоб у ћорсокаку и рекао да „највероватније неће бити дубоког и лепог пробоја”. Према писању Економиста, Кијев и Запад су очекивали више од украјинске контраофанзиве, преноси Спутњик.
Према речима Залужног, према уџбеницима НАТО-а, четири месеца је требало да буде довољно да украјинске оружане снаге стигну до Крима.
Zaharova: Ukrajinski napad na Energodar nastavak igranja vatrom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Залужни уместо Зеленског: Запад размишља да замени врх у Кијеву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.