Холандија и УН покренуле пројекат о надгледању вештачке интелигенције

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2023, 19:35

Холандија и УН покренуле пројекат о надгледању вештачке интелигенције

Холандија и Уједињене нације су данас покренуле пројекат за помоћ у припреми европских националних агенција за надгледање вештачке интелигенције (АИ). Фото: Pixabay/geralt Пројекат, реализован уз подршку Европске комисије, покренут је уочи усвајања Закона о вештачкој интелигенцији, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за који се очекује да ће регулисати употребу вештачке интелигенције у Европи, пренео је Ројтерс.
У оквиру пројекта, УНЕСКО ће прикупљати информације о томе како европске земље тренутно надгледају вештачку интелигенцију и састављати листе препорука о „најбољим праксама“.
Холандска агенција за дигиталну инфраструктуру (РДИ) помагаће УНЕСКУ у комуникацији и сусретима са националним радним групама из целе Европе.
Singapur: Građani moraju da izdvoje 101.000 evra za pravo da kupe automobil

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Холандија и УН покренуле пројекат о надгледању вештачке интелигенције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.