У току основна обука војника на служењу војног рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2023, 19:35

У току основна обука војника на служењу војног рока

У центрима за обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу, у току је реализација основне обуке војника који су служење војног рока започели почетком септембра, саопштило је данас Министарство одбране. Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије Ова фаза оспособљавања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << траје месец и по и идентична је за војнике свих специјалности.
За то време, војници се обуче за употребу личног наоружања и војне опреме, правилно извођење основних тактичких радњи у нападу и одбрани и обављање дужности органа унутрашње службе.
Посебна пажња се придаје практичном увежбавању стројевих и индивидуалних тактичких радњи и поступака на бојишту и реализацији програмских гађања, како би млади војници стекли основна војничка знања и вештине и адекватно се припремили за обуку за употребу борбених средстава и војне опреме свог рода, односно службе.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије На крају ове фазе оспособљавања, војнике очекује провера обучености за извршавање основних индивидуалних задатака, након чега следи премештај у центре за специјалистичку обуку.
Иако су тек неколико недеља у војсци, војници показују високу мотивацију и посвећеност на обуци и у реализацији свих других задатака.
Многи од њих су већ изразили жељу да постану професионални војници Војске Србије, за шта могу конкурисати још у току служења војног рока, наведено је у саопштењу.
Dodik: Amanpur očigledno drži mržnja prema Srbima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У току основна обука војника на служењу војног рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.