Спавајте и решите се „пивског“ стомака!

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2023, 18:29

Спавајте и решите се „пивског“ стомака!

Ако желите да одржите своју тежину или једноставно смањите масноћу у доњем делу стомака, требало би да спавате око осам сати сваке ноћи. Фото: Pixabay/Pezibear Наиме, нова студија истраживала је везу између недостатка сна и такозване висцералне масти која се накупља око виталних органа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и због тога је повезана са метаболичким болестима и инсулинском резистенцијом.
Циљ је спавати минимално седам сати ноћу, а истраживања су показала да један сат мање дневног сна може повећати масу висцералног масног ткива за око 12 грама.
Најновије истраживање укључивало је податке о више од 5.100 одраслих особа старости од 18 до 59 година који су одговорили на истраживање америчког националног здравља и исхране од 2011-2012. и 2013-2014.
Испитаници су обично спавали око седам сати сваке ноћи, а просечна старост била је 37 година.
Налази долазе након година упозорења о опасностима недостатка сна, као што су повећан ризик од инфекције, старење мозга, па чак и промене понашања.
Само прошле године стручњаци су открили да скоро половина Американаца пати од недостатка сна. У међувремену, извештај Светског атласа гојазности за 2023. процењује да ће више од половине света бити гојазно или гојазно до 2035. године.
Изазвана стресом или животним навикама као што су лоша исхрана или неактивност, висцерална масноћа је посебно опасна по целокупно здравље јер може довести до дијабетеса типа 2, болести срца, можданог удара, рака дојке.
Kako da najlakše odviknete dete od cucle?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Спавајте и решите се „пивског“ стомака! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.