Вучић: Осуђујем убиство албанског полицајца, то је изазвао Курти

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Sep.2023, 20:39

Вучић: Осуђујем убиство албанског полицајца, то је изазвао Курти

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да осуђује убиство албанског полицајца у околини манастира Бањска на КиМ и да се то ничим не може правдати, али да је то плод, како је рекао, терора премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија. Фото: Танјуг/Раде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Прелић Обраћајући се нацији из Председништва Србије, Вучић је рекао да ни на који начин не жели да правда убиство албанског полицајца нити је то могуће правдати.
„То је за осуду и то је нешто што ником није било потребно понајмање српском народу, у тренутку када су сви схватили да је Курти главни организатор хаоса на КиМ. И на то нема међутим“, поручио је Вучић.
Истакао је да је говорио да су могуће ситуације попут оне у Бањској и то и у Њујојку и у Бриселу и да је упозоравао да то може да се деси, али да нико није желео то да чује.
Додао је да су се побунили не Срби из централне Србије, како су то лагали у Приштини већ Срби са са КиМ,не желећци више да трпе Куртијев терор. „Од 3. новембра када је Курти из Берлина сменио командира Ђурића за регион Север, успостављен, у складу са чланом 9. Бриселског споразума, 62 пута су користили косовску полицију против Срба, 22 ескалаторна потеза на северу Косова, 56 етнички мотивисана напада на Србе. Било је само питање времена када ће они које полиција прогони и који се стално крећу на релацији централна Србија и КиМ да би избегли хапшење Куртијеве полиције да учине нешто за себе и своје породице“, рекао је Вучић.
Вучић: Један од најтежих дана за нашу земљу и народ

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Осуђујем убиство албанског полицајца, то је изазвао Курти се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.