Изасланик папе: Ради постизања мира у Украјини мора се водити дијалог

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Sep.2023, 18:51

Изасланик папе: Ради постизања мира у Украјини мора се водити дијалог

Мора се водити дијалог ради постизања мира у Украјини, али је важно јасно разликовати агресора и нападнуте, изјавио је данас председник италијанске бискупске конференције и изасланик папе задужен за мировну мисију у Украјини кардинал Матео Цупи. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia „Нема сумње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да постоји агресор и нападнути, не можемо умањити ову чињеницу“, рекао је Цупи на догађају који је организовала левичарска партија Комунистичке рефундације у Болоњи, пренела је Анса.
„Папа је у праву што тражи мир, али је важно разликовати агресора и нападнутог. Ако то не урадите, нападнути се осец́ају… несхвац́ено, напуштено“, истакао је он.
Папа Фрања је у јуну задужио Цупија да предводи мировну мисију о Украјини која га је одвела у Кијев, Москву, Вашингтон и недавно и у Пекинг током које је покушао да утврди иницијативе које би могле да помогну да се отворе путеви ка миру.
Napravite izlet od Novog Sada do Vršca – grada vetrova, vina i ljubavi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изасланик папе: Ради постизања мира у Украјини мора се водити дијалог се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.