Италија: Влада усваја нове мере за сузбијање миграција

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Sep.2023, 17:22

Италија: Влада усваја нове мере за сузбијање миграција

Италијанска влада састала се данас да би усвојила нове мере за сузбијање миграција након што је поново повећан прилив миграната из Туниса на јужно италијанско острво Лампедуза. Фото: Pixabay/juliacasado1 Италијанска премијерка Ђорђа Мелони рекла је да ће се мере владе фокусирати на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мигранте који не испуњавају услове за азил и који ће бити враћени у своје матичне земље.
План је да се продужи трајање притвора за такве особе на максимално 18 месеци у земљама ЕУ, као и да се повећа број притворских центара у којима ће бити задржани док не буду враћени јер су капацитети у Италији недовољни, пренео је АП.
Мелони је најавила увођење „ванредних мера“ након што је на Лампедузу, која је ближа Тунису него италијанском копну, прошле седмице дошло 11.600 миграната.
Мелони је позвала на поморску блокаду северне Африке да би се спречили кријумчари да бродовима превозе мигранте преко Медитерана.
Мелони је посредовала у потписивању споразума између Европске комисије и Владе Туниса којим је обећана економска помоћ тој земљи у замену за помоћ у спречавању миграција.
Мелони је у недељу посетила Лампедузу са председницом Европске комисије (ЕК) Урсулом фон дер Лајен која је изнела план од 10 тачака који укључује обећање подршке за спречавање кретања кријумчарских бродова успостављањем оперативних партнерстава са транзитним и земљама порекла.
ЕК није искључила могућност да се размотри увођење поморске блокаде, што је предложила Италија, рекла је данас портпарол Комисије Анита Хипер.
EU se sprema za raspravu oko 12. paketa sankcija Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија: Влада усваја нове мере за сузбијање миграција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.