Антитела створена заразом или вакцинама довољна за заштиту од новог соја

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Sep.2023, 14:31

Антитела створена заразом или вакцинама довољна за заштиту од новог соја

Прелиминарна истраживања показала су да су антитела произведена услед заразе или вакцинама против корона вируса довољна за заштиту од нове варијанте ковида БА.2.86, саопштили су амерички Центри за контролу и превенцију болести (CDC). Фото: Pixabay
То је супротно ранијим проценама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << CDC-а из августа 2022. да би, у односу на претходне, нова варијанта ковида могла у већој мери изазвати заразу код грађана који су били болесни или су вакцинисани.

Компанија Модерна је саопштила да њена вакцина доприноси повећању антитела против мутираног соја за 8,7 пута, пренео је Глас Америке.
Очекује се да ће Управа за храну и лекове током наредних дана одобрити побољшане вакцине које би требало да пруже заштиту од новог соја вируса.
Прелиминарни подаци указују да би учинак нових вакцина могао бити охрабрујући, саопштио је CDC.
Агенција за јавно здравље објавила је да нови сој ковида 19 није утицао на пораст новооболелих и хоспитализација у САД.
Од прошлог петка нови сој ковида БА.2.86 је пријављен у девет америчких држава. Осим тога, утврђен је и у Јапану, Великој Британији и Канади.
Турска тражи да лидери Г20 испуне захтеве Русије у вези извоза жита

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Антитела створена заразом или вакцинама довољна за заштиту од новог соја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.