Путин: Запад је изазвао сукоб у Украјини да успори развој Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Sep.2023, 07:16

Путин: Запад је изазвао сукоб у Украјини да успори развој Русије

 
Запад је намерно изазвао сукоб у Украјини како би успорио развој Русије, истакао је данас руски председник Владимир Путин. Фото: Танјуг/(Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP У разговору са младим научницима Руског федералног нуклеарног центра у Сарову, руски лидер је подсетио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на свој претходни разговор са стручњацима 2014. године.
„Тада су наши противници чинили само прве кораке у покушајима да ограниче наш технолошки суверенитет, да ометају наш развој тада. Речено нам је да су неопходни енергични кораци да би се обезбедио наш технолошки суверенитет“, рекао је Путин, преноси агенција ТАСС.
Он је истакао да су се предвиђања потврдила и све се догодило како је било речено, да ц́е „непријатељи изазвати и овај сукоб у Украјини и искористити то“, рекао је Путин.
„Верујем да је све то урађено намерно како би се створили додатни услови за ограничавање нашег економског раста и успоравање развоја Русије“, рекао је шеф државе.
Како је навео, од 2014. је много урађено како би се обезбедио суверенитет, али је остало још много тога да се уради.
Putin: U planu grandiozni infrastrukturni projekti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Запад је изазвао сукоб у Украјини да успори развој Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.