Гранични прелаз између Пакистана и Авганистана затворен други дан

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 11:28

Гранични прелаз између Пакистана и Авганистана затворен други дан

Главни гранични прелаз између Пакистана и Авганистана данас је затворен, други дан за редом, после сукоба безбедносних снага две земље, пренео је Ројтерс. Фото: Танјуг/AP Photo/Qazi Rauf, File Прометни гранични прелаз затворен је у среду након што су пакистанске снаге и снаге авганистанских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << талибана разменили ватру, изјавили су локални званичници.
Абдул Басир Забули, портпарол талибанске полиције у авганистанској источној провинцији Нангархар, где се налази прелаз, рекао је да власти обе земље покушавају да утврде разлог сукоба. Зиаул Хак Сархади, директор Заједничке трговинске и индустријске коморе Пакистана и Авганистана, рекао је да су стотине камиона натоварене воћем, поврћем и другом робом заглављене на затвореном прелазу.
Две суседне земље већ деценијама се споре око границе дуге 2.600 километара.
Пакистанска војска је саопштила да су у среду у другом инциденту, у сукобима у округу Читрал, близу авганистанске границе, погинула четири војника и 12 милитаната. Пакистански талибани, односно организација Техрик-и-Талибан Пакистан (ТТП), навели су у саопштењу да су се у тој области у последња два дана њихови борци борили против безбедносних снага.
Пакистанска војска поновила је захтев талибанским властима у Авганистану да престану да користе своју територију за нападе милитаната после сукоба у Читралу, планинском подручју близу авганистанске границе која је популарна међу пакистанским и страним туристима. Авганистански талибани су негирали да милитанти користе територију под њиховом контролом, наводећи да су безбедносна питања у Пакистану унутрашње питање пакистанских власти.
Federalni sudija naredio Teksasu da ukloni prepreke za migrante na Rio Grande

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гранични прелаз између Пакистана и Авганистана затворен други дан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.