Северна Кореја лансирала неколико крстарећих пројектила према Жутом мору

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Sep.2023, 08:14

Северна Кореја лансирала неколико крстарећих пројектила према Жутом мору

Северна Кореја је рано јутрос испалила неколико крстарећих пројектила према Жутом мору, саопштила је јужнокорејска војска.
Детаље лансирања анализирају јужнокорејске и америчке обавештајне службе, наводи се у саопштењу генералштаба Јужне Кореје, преноси Ројтерс. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Илустрација/Танјуг/AP Photo/Khalil Hamra , File То је последњи у низу ракетних тестова и војних вежби које Пјонгјанг спроводи последњих недеља, укључујући неуспело лансирање шпијунског сателита крајем прошлог месеца.
Јужна Кореја је у петак најавила санкције петорици појединаца и једној компанији из Северне Кореје који су учествовали у развоју нуклеарног и ракетног програма те земље.
Севернокорејска агенција КЦНА известила је у четвртак да је Пјонгјанг извео симулирани нуклеарни напад на циљеве широм Јужне Кореје, што је изазвало критике из Сеула.
Заједничке годишње војне вежбе Јужне Кореје и САД, познате као Штит слободе Улчи, завршене су у четвртак након 11-дневних ваздушних маневара у којима су учествовали и Б-1Б стратешки бомбардери.
Северна Кореја је протестовала због распоређивања америчких летелица са способношћу да носе нуклеарно наоружање, испаливши две балистичке ракете само неколико сати касније у знак одмазде.
Пјонгјанг већ дуже времена критикује ове вежбе, које доживљава као пробу за ратни сукоб.
Rojters: SAD prvi put šalju municiju sa osiromašenim uranijumom Kijevu

 
 
Преузмите андроид апликацију.
 
 
 
 
 
 
Чланак Северна Кореја лансирала неколико крстарећих пројектила према Жутом мору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.