Зеленски: Одговорићемо на руске нападе у Црном мору

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Avg.2023, 20:01

Зеленски: Одговорићемо на руске нападе у Црном мору

Украјински председник Володимир Зеленски поручио је данас да ће Кијев одговорити на руске нападе у Црном мору како би осигурали да украјинске воде не буду блокиране и да та земља може да увози и извози жито и другу робу. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky „Ако Русија буде наставила да доминира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Црним море, ван своје територије, и да га блокира или да поново пуца на нас и лансира пројектиле на наше луке, Украјина ће учинити исто“, рекао је Зеленски у видео-обраћању објављеном на друштвеној мрежи X, раније познатој као Твитер.
Он је додао да Украјина нема довољно бродова, „али Русији треба да буде јасно да ће до краја рата она имати нула бродова“, преноси Ројтерс.
Зеленски је позвао Москву да престане да испаљује ракете и беспилотне летелице на украјинске луке и да дозволи трговину.
Тензије у Црном мору и близу њега су ескалирале откако се Русија прошлог месеца повукла из споразума о житу који је омогућавао сигуран извоз житарица из украјинских лука.
SAD: Promena menadžmenta De Santisove predsedničke kampanje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Одговорићемо на руске нападе у Црном мору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.