САД званично одобриле испоруку прве серије тенкова Абрамс Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Avg.2023, 07:46

САД званично одобриле испоруку прве серије тенкова Абрамс Украјини

САД су званично одобриле испоруку прве серије тенкова Абрамс Украјини, а тенкови треба да стигну у Украјину до ране јесени, изјавио је представник војске САД Даг Буш. Фото: Pixabay/Military_Material
„Готово је. Сада морају (тенкови Абрамс) да стигну у Европу, а затим у Украјину, заједно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са свим стварима које иду уз њих“, рекао је Буш, преноси CNN.
Према његовим речима, уз тенкове ће Украјини бити достављени и муниција, резервни делови, опрема за гориво, као и средства за поправке.
Указао је да није реч само о тенковима, већ о комплетном пакету који иде уз њих.
Испорука тенкова Абрамс Украјини званично је одобрена током протеклог викенда, наводи CNN.
САД су почеле обуку Украјинаца на тенковима Абрамас у мају у Немачкој, а 31 тенк намењен Украјини био је неколико месеци на ремонту и припреми за испоруку.

Кијев тврди да ратна штета на инфраструктури Украјине премашује 150 милијарди долара

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД званично одобриле испоруку прве серије тенкова Абрамс Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.