Економски губици Кине због катастрофа у јулу већи него у целој првој половини године

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Avg.2023, 07:29

Економски губици Кине због катастрофа у јулу већи него у целој првој половини године

Директни економски губици Кине порасли су на 41,18 милијарди јуана (5,74 милијарде долара) у јулу, што је више него у периоду од јануара до јуна заједно, услед природних катастрофа и тешких временских прилика када су два снажна тајфуна погодила земљу за месец дана. Фото: Танјуг/AP/Ng >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Han Guan Утицај поплава, иако је уобичајен у Кини лети, ове године постао је још израженији, погађајуц́и преко седам милиона људи широм земље у јулу, када су Пекинг погодиле најгоре кише икад за 140 година, преноси Ројтерс.
Падавине у североисточним провинцијама могле би бити за 50 одсто веће него што је уобичајено у августу, упозорили су кинески метеоролози.
Јулски губици због тајфуна Талим, који је погодио југ Кине средином месеца износе 2,61 милијарду јуана, док губици од разорнијег тајфуна Доксури чији се утицај и даље осећа на североистоку Кине, достигли су 14,74 милијарди јуана, саопштило је
Министарство за ванредне ситуације.
Укупни губици, увец́ани штетом од поплава у југозападној и северозападној Кини, далеко су премашили 38,23 милијарде јуана у првој половини 2023. године.
У северној провинцији Хебеј, преко 1,2 милиона људи је евакуисано од среде због поплава изазваних обилним падавинама.
У лучком граду Тјенђин, локалне власти су евакуисале око 66.000 људи.
Главни кинески економски планер у петак је издвојио додатних 100 милиона јуана за подршку опоравку након катастрофе за Тјенђин и Хебеј.
Meksiko: Otkriven kamp sa skoro 500 migranata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Економски губици Кине због катастрофа у јулу већи него у целој првој половини године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.