Вучић: Никада не играм никакве дупле игре, ни око питања БиХ, ни око питања КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 13:21

Вучић: Никада не играм никакве дупле игре, ни око питања БиХ, ни око питања КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да никада не игра никакве дупле игре, ни око питања БиХ, ни око питања Косова и Метохије и поручио да је Србија спремна да помогне свима, народу Републике Српске и онима из бошњачке средине. Фото: Танјуг/СРНА „Увек сам веома искрен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и поштен. И никада се не играм никаквих дуплих игара, ни око питања БиХ, ни око питања Косова и Метохије, нити по питању било чега другог“, рекао је Вучић у изјави коју сарајески Аваз доноси на насловници данашњег издања.
Вучић је поново истакао да Србија увек поштује територијални интегритет БиХ, Дејтонски споразум и Устав, као и права три конститутивна народа и два ентитета у БиХ.
„Рецимо, ако ме питате за конзулате, ако хоћете да отворите конзулат БиХ у Нишу, Крушевцу, изволите. У Новом Пазару смо дали све дозволе, ето, шта год хоћете, може. То је за нас питање нормалних, рационалних националних односа“, рекао је Вучић.
Бесмисленим сматра, како је рекао, непотребне приче о заверама које завађају народе.
Вучић није желео шире да говори о америчким санкцијамама директору Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александру Вулину, али је додао да треба пронаћи решење на који начин превазићи економске и политичке препреке које из тога произилазе. Он је одбацио спекулације према којима је Србија „фактор нестабилности у региону“.
Говорећи о иницијативи Отворени Балкан, Вучић је казао да је она будућност и да све зависи од тога колико ће „паметних људи у региону бити окупљено око те идеје“.
Проблеме, истакао је, ствару само они који чезну за сукобима како би коначно могли да буду нешто, пошто у миру не могу да буду ништа.
Oluja – završna faza hrvatskog genocidnog projekta (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Никада не играм никакве дупле игре, ни око питања БиХ, ни око питања КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.