Расположење у немачкој хемијској индустрији мало боље, опоравак је далеко

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 12:18

Расположење у немачкој хемијској индустрији мало боље, опоравак је далеко

Расположење у немачкој хемијској индустрији се у јулу незнантно поправило на -25 поена са јунских -28,1 поена, али оно је и даље веома негативно, закључак је најновијег истраживања Института за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner Вредност индекса којим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << немачке компаније у хемијској индустрији оцењују своју садашњу ситуацију износи -26,1 поен, а индекс очекивања од будућности такође скромних -23,9 поена.
„Нагли пад пословног расположења у хемијској индустрији је за сада заустављен, али нема знакова да ће ускоро доћи до опоравка“, прокоментарисала је стручњак ИФО за индустрију, Ана Волф. Анкетиране компаније су саопштиле да је потражња за хемијским производима мања него у јуну – овај показатељ је у јулу пао на -21,5 поена са -16,7 поена.
Процене заосталих поруџбина су у јулу пале на -54,6 поена, као и планови производње, на -23,1 поен. „Нагли пораст цена енергије тера хемијску индустрију да смањи производњу, а на њу лоше утиче и смањење глобалне потражње“, закључила је Волф.
Prihod Epla od aprila do juna pao za jedan odsto na 81,8 milijardi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Расположење у немачкој хемијској индустрији мало боље, опоравак је далеко се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.