Песков: Кремљ не верује у уверавања САД о олакшавању руског извоза хране

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 11:30

Песков: Кремљ не верује у уверавања САД о олакшавању руског извоза хране

Кремљ није спреман да верује у уверавања САД о олакшавању руског извоза пољопривредних производа и минералних ђубрива, уколико се Русија врати споразуму о житу, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Песков је рекао за РИА >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Новости да Русија никако не верује у та уверавања САД.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен замерио је у четвртак Русији што се повукла из споразума о извозу жита преко украјинских црноморских лука.
Блинкен је још једном поновио да се америчке санкције наводно не односе на извоз руске хране и ђубрива.
Током спровођења споразума, САД су радиле на решавању питања испоруке и осигурања, укључујући писање писама банкама како би осигурале трансакције, рекао је Блинкен. Блинкен је рекао да ће САД наставити да чине све што год је потребно да обезбеде да Русија може слободно да извози храну уколико дође до оживљавања споразума о безбедном извозу украјинског жита преко црноморских лука.
Песков је напоменуо да је повратак на споразум о житу могућ, али под условом испуњавања свих обавеза према Русији.
Русија је прошлог месеца напустила споразум из јула 2022, који је постигнут уз посредовање Уједињених нација и Турске, а којим је био омогућен извоз украјинских житарица и осталих пољопривредних производа преко црноморских лука. Споразумом је такође био предвиђен извоз руских пољопривредних производа и минералних ђубрива, а Русија тврди да тај део споразума није испоштован, због чега се, како је саопштила, и повукла из тог договора.
Istok Nemačke je za saradnju CDU i AfD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Кремљ не верује у уверавања САД о олакшавању руског извоза хране се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.