Данска: Пооштрене граничне контроле након недавних спаљивања Курана

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 10:45

Данска: Пооштрене граничне контроле након недавних спаљивања Курана

Данска полиција пооштрила је граничне контроле након недавних спаљивања Курана у Копенхагену, што је утицало на безбедносну ситуацију, саопштило је данско министарство правде. Фото: Танјуг/Oscar Olsson/TT via AP Министарство је навело да су надлежни дански државни органи закључили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је потребно да се повец́а фокус на томе ко улази у Данску, како би се одговорило на конкретне и актуелне претње, пренео је Ројтерс.
Пооштрене граничне контроле ће у почетку бити на снази до 10. августа, истиче се у саопштењу.
Недавна паљења Курана утицала су на тренутну безбедносну ситуацију, рекао је дански министар правде Питер Хумелгард. Одлука да се пооштре граничне контроле уз више провера путника који стижу у Данску прати сличан потез Шведске раније ове седмице.
Шведска и данска влада осудиле су спаљивање Курана и саопштиле да разматрају нове законе који би то могли да зауставе, док критичари кажу да би то угрозило уставом загарантовану слободу изражавања.
Антиисламски активисти у Данској и Шведској су спалили и оскрнавили Куран на неколико протеста последњих месеци, што је изазвало гнев у муслиманском свету, а владе исламских земаља захт
Šojgu istakao potrebu nanošenja preventivnog vatrenog poraza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данска: Пооштрене граничне контроле након недавних спаљивања Курана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.