Трамп: Тужан дан за Америку, ово је прогон политичког противника

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 08:36

Трамп: Тужан дан за Америку, ово је прогон политичког противника

Бивши председник САД Доналд Трамп изјавио је, након завршетка саслушања пред судом у Вашингтону, да оптужбе против њега представљају „прогон политичког противника“.
Фото: Танјуг/AP Photo/Charlie Neibergall “Ако не можете да их судски процесуирате, прогоните их“, рекао је Трамп обраћајући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се медијима на аеродрому у Вашингтону.
Он је оценио да је „ово веома тужан дан за Америку“.
“Ово је веома тужан дан за Америку, а такође је било веома тужно возити се Вашингтоном и видети прљавштину и пропадање. Ово није место које сам напустио“, рекао је Трамп.
Трамп се данас изјаснио да није крив по оптужници која га терети за покушаје поништавања резултата председничких избора у САД 2020. године.
Како преноси Би-Би-Си, Трампу је пред крај саслушања речено да не сме да комуницира о чињеницама из случаја који се води против њега и мора да одговори на позив суда у Вашингтону.
Он је упознат и са “последицама“ уколико прекрши претпретресне услове.
Непоштовање препорука суда може резултирати налогом за хапшење, поништеним условима пуштања, притвором и оптужбама за непоштовање суда.
Тужиоци су поручили да неће тражити да Трамп буде у притвору пре почетка суђења.
Један од тужилаца је на самом крају саслушања рекао да ће читав случај имати користи од нормалног и брзог суђења, а Трампов адвокат Џон Лауро је одговорио да ће његовом тиму бити потребно време да се припреми и проучи доказе Министарства правде у вези са Трамповим случајем, с обзиром на то да влада има временски период од три године да их изнесе.
Он је додао да је једнако важно да, поред брзог суђења, оно буде и поштено и праведно.
Специјални тужилац Џек Смит подигао је у уторак нову оптужницу против Трампа, која се састоји из четири тачке у којима се бивши председник оптужује за превару САД, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.
Zelenski o situaciji na frontu: Borbe teške, ali ukrajinske snage dominiraju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп: Тужан дан за Америку, ово је прогон политичког противника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.