Вучић: Одајем почаст деци која су убијена само зато што су Срби

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 07:29

Вучић: Одајем почаст деци која су убијена само зато што су Срби

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће данас на Петровачкој цести одати почаст деци која су убијена само зато што су носила српско име. Фото: Танјуг/фото Срна/Борислав Ждриња Он је за РТС рекао и да се ове године први пут обележава годишњица страдања Срба у „Олуји“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на територији Републике Српске, која је прихватила део српских избеглица из Српске Крајине које ту и данас живе.
„У петак ће да говори 36-годишњакиња која је била дете када се то догодило и која сада живи у Приједору. Говориће о својој муци, о језивој колони у којој је нестајао читав један народ, борећи се за живот и за живот своје деце, а напуштајући вековна огњишта“, навео је Вучић.
Вучић је рекао да верује да ће се 30. годишњица обележавања сећања на пострадале у акцији „Олуја“ одржати у Београду.
„Да ли ћемо следеће године обележавати у Бањалуци, у Новом Саду, у неком од места које је прихватило највећи број нашег избеглог живља, о томе ћемо се накнадно договорити“, додао је Вучић.
Он је истакао да Србија никада неће бежати од тога да се успостави правда над било ким.
„И над Србима који су починили злочине, над Хрватима, над Бошњацима и над свим странама“, истакао је он.
Вучић је рекао и да, за разлику од других, никада нисмо бежали да одамо почаст припадницима другог народа, да погнемо главу пред њиховим жртвама.
„Мислим да је то наша предност у односу на њих, јер смо у стању да искажемо поштовање према њиховим жртвама“, рекао је Вучић.
Он је указао и на то да, уколико се погледа проценат Срба у Хрватској по последњем попису и упореди са процентом са пописа из 1991. године, јасно је шта се догодило.
„Јасно је како год тумачили да не можете да избегнете синтагму. Ја видим да неки наши људи чак и у Хрватској, да би се додворили говоре о егзодусу, али никако да кажу о етничком чишћењу, да не кажу нешто тешко“, приметио је Вучић.
Pre 28 godina počela agresija Hrvatske na Srbe u Krajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Одајем почаст деци која су убијена само зато што су Срби се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.