Фудбалски савез Србије обележио десетогодишњицу освајања титуле првака Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Avg.2023, 08:46

Фудбалски савез Србије обележио десетогодишњицу освајања титуле првака Европе

Фудбалски савез Србије обележио је синоћ у Убу јубилеј – 10 година од освајања титуле првака Европе за играче до 19 година. Фото: sportskicentarfss.co.rs Изабраници тадашњег селектора Љубинка Друловића су 1. августа 2013. године, у финалу играном у Литванији, победили Француску 1:0 голом Андрије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Луковића у 57. минуту.
У препуној сали Дома културе у Убу, уз сценографију која је присутне подсетила на највеће успехе српског репрезентативног фудбала, освојене титуле првака Европе и света, у Литванији и Новом Зеланду, било је и много деце.
Фудбалски савез Србије, овим поводом, наменио је деци (регистровани играчи, дечаци и девојчице у узрасту до 19 година) Колубарског округа 1.250 књига „Европски и светски шампион“, штива које говори о победничком путу две сјајне генерације.
Књига ће заувек подсећати на успех генерације сјајних момака: Предрага Рајковића, Немање Максимовића, Александра Митровића, браће Милинковић-Савић, Андрије Живковића, Милоша Вељковића, Марка Грујића, Марка Павловског…
Свечаност су присуством и причом увеличали људи који су оставили велики печат приликом освајања Европе и света, тадашњи члан директорског тандема млађих селекција Савеза Митар Мркела и селектор омладинске репрезентације која је постала бесмртна у Литванији, Љубинко Друловић, али и сведок и учесник у освајању обе титуле, као тим менаџер, онда и у улози извештача са Новог Зеленда, један од коаутора књиге, Игор Гачић.
Ред приче, ред аплауза, ред слике и филма који се не заборавља, голови из Литваније и са Новог Зеланда, уз обраћање актера путем видео линка, Немање Максимовића и Марка Павловског.
Испред Фудбалског савеза Србије присутнима се обратио Никола Лазетић, директор млађих категорија ФС С, а из првих редова све су пратили координатор млађих селекција ФС С Игор Матић, односно селектори млађих селекција ФС С Душан Ђорђевић, Радован Кривокапић, Александар Луковић и Јован Дамјановић.
Lajović eliminisan na startu ATP turnira u Kicbilu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фудбалски савез Србије обележио десетогодишњицу освајања титуле првака Европе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.