ФАЦ: Зеленски и Пригожин комшије у отменом летовалишту на обали Тиренског мора

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jul.2023, 11:37

ФАЦ: Зеленски и Пригожин комшије у отменом летовалишту на обали Тиренског мора

У отменом летовалишту Форте деи Марми на обали Тиренског мора у Тоскани, своје приватне виле у непосредном комшилуку, имају председник Украјине Володимир Зеленски и власник руске приватне војне организације „Вагнер“ Јевгениј Пригожин, пише Франкфуртер Алгемајне Цајтунг. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo, File Слободно се може констатовати да од виле Зеленских до виле Пригожинових има само пет минута хода кроз тихо насеље Виторија Апуана, у сенци столетих борова и расцветаних бугенвилија у овом отменом летовалишту, наводи немачки лист.
Ипак, Зеленски и Пригожин не летују у овом луксузном одмаралишту, јер заједно са својим војницима или плаћеницима већ 17 месеци жестоко ратују један против другог, у Донбасу, на Криму и на Дњепру. Украјински председник Володимир Зеленски или италијанска компанија заступник његове супруге Олене, купио је у пролеће 2019. године вилу у Улици Виа Матео Цивитали, у време када је Зеленски још био само председнички кандидат.
Према писању италијанских медија, купопродајна цена те некретнине са 15 соба и базеном у негованој башти била је око 3,9 милиона евра, а супруга украјинског председника је ову кућу користила највише једном и то првог лета руско-украјинског рата 2022. године.
Пригожини су у овом градићу у приморској Тоскани већ неко време. Летовалиште Форте деи Марми постало је отмена дестинација за аристократију и богате Италијане пре око једног века, када је оснивач компаније Фијат Едоардо Ањели међу првима купио своју вилу.
Вила Арина у Улици Фратели Рошели у Форте деи Марми индиректно припада породици Јевгенија Пригожина, шефа руске приватне плаћеничке групе Вагнер. У име Пригожина један руски предузетник је 2017. године купио ову луксузну двоспратну кућу од 400 квадратних метара са вртом од 16 хектара и базеном, за око 3,5 милиона евра и од тада сваки руски олигарх који држи до себе у овом месту је купио неку некретнину.
У последњој години пре пандемије, у Форте деи Мармију летовало је више од 15.000 Руса, али у периоду пандемијске изолације 2020. и 2021. године, па потом и санкција које је Запад увео Русији, број руских туриста се смањио. Ове године, у првој сезони након званичног завршетка пандемије, скоро 10.000 Руса летује у овом месту на северозападу Тоскане.
Према тврдњама хотелијера, угоститеља и локалних политичара, у Форте деи Мармију никада није било проблема између Руса и Украјинаца – ни пре избијања сукоба у Украјини, али ни после.
Како кажу, и Руси и Украјинци пођеднако су популарни међу пословним људима и туристичким делатницима јер припадају групи „великих потрошача“, навео је Франкфуртер Алгемајне Цајтунг.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФАЦ: Зеленски и Пригожин комшије у отменом летовалишту на обали Тиренског мора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.