Пекинг: Ле Мер извршио притисак на Кину да отвори тржиште за стране компаније

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 11:01

Пекинг: Ле Мер извршио притисак на Кину да отвори тржиште за стране компаније

Француски министар финансија Бруно ле Мер изјавио је данас да је извршио притисак на кинеске лидере да отворе своја тржишта за стране компаније и лобирао за улагања у француску индустрију електричних аутомобила. Фото: Танјуг/AP Photo/Olivier Matthys Ле Мер је бранио контролу Француске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << над страним приступом технологији након што су власти навеле да су двојица кинеских држављана под истрагом због, како се у новинским извештајима тврди, могућег кријумчарења процесорских чипова француске производње за војну употребу у Кину и Русију, пренео је АП.
Ле Мер се у суботу састао са кинеским замеником премијера Хе Лифенгом, главним изаслаником Пекинга за економска питања.
Званичници Европске уније покушавају да смање трговински дефицит са Кином, који је прошле године нарастао на 396 милијарди евра.
Ле Мер је навео козметику, ваздухопловство и пољопривреду као могуће области за већи француски извоз.
„Постоји потреба да се побољша приступ кинеском тржишту. Мислим да је то била срж наших разговора“, рекао је Ле Мер у интервјуу у француској амбасади.
Према његовим речима, ЕУ жели снажнији економски однос између Европе и Кине, као и између Француске и Кине, што значи да жели приступ за сву европску робу.
Sijarto: Stav EU da nema uslova za mirovne pregovore za Ukrajinu je licemeran

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пекинг: Ле Мер извршио притисак на Кину да отвори тржиште за стране компаније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.