Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 10:15

Путин: Борци Азова требало да остану у Турској на основу договора

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да постоје договори са Турском о томе да украјински борци из неонацистичке јединице „Азов“ треба да остану у Турској а не да се врате у Украјину, истичући да не жели више да коментарише то питање. Фото: Танјуг/Alexey Filippov, Sputnik, Kremlin Pool >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo via AP Путин је говорио на конференцији за новинаре у Санкт Петербургу са лидерима афричким држава који су учествовали на Самиту Русија-Африка, пренео је Ројтерс.
Пет команданата „Азова“ вратило се раније овога месеца у Украјину из Турске, након посете украјинског председника Володимира Зеленског Анкари.
Москва је тада саопштила да то представља кршење споразума о размени ратних заробљеника.
Украјина је крајем септембра прошле године најавила размену са Русијом 215 војника, укључујући команданте одбране из челичане Азовстал.
Пет војних команданата пребачено је у Турску, где је требало да остану до краја рата, према договору са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.
Blinken: Šojgu u Severnoj Koreji traži oružje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Борци Азова требало да остану у Турској на основу договора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.