Данас поподне са севера креће наоблачење с пљусковима, локално непогоде

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 08:50

Данас поподне са севера креће наоблачење с пљусковима, локално непогоде

У већини крајева Србије данас ће, у првом делу дана, бити претежно сунчано и топло, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. Фото: Pixabay/Pexels Наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином које се на северу Војводине очекује већ пре подне, на остале крајеве прошириће се по подне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и увече, условљавајући и локалну појаву временских непогода са градом, олујним ветром и обилним пљусковима.
Суво и веома топло током целог дана задржаће се само на крајњем југу земље. Ветар слаб, јужни, после подне и увече у скретању на северозападни и у краткотрајном појачању.
Најнижа температура од 13 до 21 °Ц, највиша од 29 °Ц на северозападу Војводине до 35 °Ц на југу Србије.
У Беогаду ће ујутро и преподне бити претежно сунчано и топло уз слаб јужни ветар. Поподне и увече повећање облачности са локалним пљусковима и грмљавином, а ветар ће бити у скретању на северозападни.
У појединим деловима града пљускови могу бити краткотрајно интензивнији, уз град и појачан ветар. Најнижа температура око 21 °Ц, а највиша око 32 °Ц.
Према прогнози за наредних седам дана, у Србији се у понедељак очекује променљиво и мало свежије време, уз смену сунчаних и облачних интервала.
Локална појава кише очекује се још ујутро и пре подне на истоку и југоистоку Србије.
Од уторка све топлије. Локална појава пљускова са грмљавином очекује се само у ноћи између уторка и среде, као и у среду током дана у Војводини, док ће најтоплије бити у четвртак и петак у целој земљи, а у суботу још у јужним и источним крајевима, уз максималне температуре од 34 до 38 °Ц.
Нагли пад температуре за 10 до 15 степени праћен кишом, пљусковима, грмљавином и појачаним ветром, који се на северу и западу очекује првог дана наредног викенда, у току ноћи ка недељи и у недељу (6. августа) током дана ће се проширити и на остале крајеве.
Dešavanja u Novom Sadu u avgustu mesecu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данас поподне са севера креће наоблачење с пљусковима, локално непогоде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.