Рецепт дана: Мафини са рогачем

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 05:00

Рецепт дана: Мафини са рогачем

Да ли сте икада спремали неку посластицу са рогачем? Знате ли да он није само укусан, већ и здрав? Фото: Pixabay/matthiasboeckel Рогач је у употреби још од древног Египтa.
Осим за припремање јела, рогач је коришћен и као лек против кашља и болног грла. Коришћен је као важан извор шећера, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пре масовног узгоја шећерне репице, а данас га највише користе као здравију замену за чоколаду и какао.
Све чешће рогач се користи у припремању колача и пецива, али и сладоледа, сосева, прелива. Користе га и за припрему меса, рибе, сенфа и, наравно, као замену за какао и чоколаду у пецивима и колачима.
Наш данашњи предлог су сочни и здрави мафини са рогачем.
Састојци: 200 грама брашна 4 кашике меда 1 шоља млека 2 изгњечене банане 2 јајета 3 кашике рогача у праху 1 кашика јогурта 1 кашичица екстракта ваниле 1/2 кашичице цимета 1 прашак за пециво 150 грама путера мало соли Припрема: Загрејте рерну на 200 степени и припремите калупе за мафине. Помешајте брашно, мед, со, рогач, прашак за пециво и цимет у већој посуди. У средину мешавине додајте јаја, млеко, путер, јогурт, ванилу и изгњечене банане. Измешајте све док се састојци не сједине. Напуните  калупе са смесом, па пеците све 20 минута у рерни. Извадите из рерне, оставите да се мало охладе и служите.
Пријатно!
Kraljevski prirodni lek: Biljka koja se u medicini koristi vekovima

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Рецепт дана: Мафини са рогачем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.