Ових пет грешака у чишћењу могу уништити ваш роштиљ

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 18:01

Ових пет грешака у чишћењу могу уништити ваш роштиљ

Роштиљ на отвореном је једно од великих ужитака лета. Међутим, након укусне хране долази чишћење роштиља, а неколико грешака би га могло покварити. Фото: Pixabay/jccamacholopez Грешке у чишћењу роштиља могу скратити век вашег роштиља и, што је још горе, бити опасне и утицати на укус ваше >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хране. Ево шест грешака при чишћењу роштиља које вероватно правите и како да их исправите.
Никада не чистите решетке за роштиљ Теорија да је чишћење остатака хране са роштиља непотребно јер ће следећи пут „изгорети” је огромна грешка. Да, на крају ће изгорети, али у међувремену, комади могу развити буђ и бактерије и привући штеточине. Када овај отпад падне у извор топлоте, то ће утицати на укус вашег следећег оброка и изазвати бљескове који могу спржити храну. Решетку за роштиљ треба очистити након сваког печења.
Коришћење жичане четке за рибање Жичане четке за роштиљ добро раде на уклањању хране са решетки. Међутим, танке металне чекиње ће се на крају сломити и комади ће се заглавити или касније завршити у вашој храни. Зашто ризиковати? Уместо тога, изаберите стругач од намотане жице, чврст метални стругач или чак куглу алуминијумске фолије стегнуту клештима. Ако једноставно не можете да одустанете од своје жичане четке, често је проверавајте да ли има лабавих влакана и замените је најмање једном годишње.
Употреба омота од алуминијумске фолије за чишћење решетки на плинском роштиљу Умотавање решетки за роштиљ у алуминијумску фолију и паљење гаса за сагоревање хране је трик који треба брзо заборавити. Фолија може заробити гасове који прегревају комору за сагоревање и оштетити вентиле, доводне водове и горионике. Цео роштиљ постаје опасност од пожара.
Остављање старог пепела у роштиљу Било да је у питању ћумур, пелет или роштиљ на дрва, пепела ће бити. Када се охладе, пепео након сваке употребе треба очистити са роштиља. Ако се остави предуго, пепео ће апсорбовати влагу из ваздуха и биће веома тешко уклонити.
Прескакање годишњег чишћења и провере безбедности Најмање једном годишње, вашем роштиљу је потребно темељно чишћење и безбедносна провера. Темељно чишћење подразумева уклањање свих делова који се могу уклонити и њихово чишћење.
Kora pomorandže može biti višestruko korisna

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ових пет грешака у чишћењу могу уништити ваш роштиљ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.