Зеленски: Украјина припрема кораке за брзу реинтеграцију Крима

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 09:07

Зеленски: Украјина припрема кораке за брзу реинтеграцију Крима

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да Украјина припрема кораке за брзу реинтеграцију Крима у своје државно ткиво. Фото: WikimediaComonns/The Presidential Office of Ukraine „У августу ћу одржати неколико важних састанака о припреми међународних догађаја, укључујући и Кримску платформу. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Припремамо и листу корака за деокупацију Крима. Свеобухватни кораци: безбедносни, економски и социјални. Ми можемо брзо да реинтегришемо Крим у државно ткиво Украјине“, рекао је Зеленски у видео обраћању, преноси Укринформ.
Према његовим речима, „руски окупатори“ већ сада треба да размотре да је, док је Кримски мост још донекле оперативан, „боље да се врате кући у Русију“. Зеленски је нагласио да ће Крим, као и остатак Украјине, бити слободан, „ослобођен сваког руског зла, почевши од руских пројектила па до сваког руског окупатора“.
„Русија ће изгубити овај рат и ниједна ракета је неће спасити“, закључио је председник Украјине.
NATO jača nadzor nad Crnim morem i osuđuje izlazak Rusije iz sporazuma o žitu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Украјина припрема кораке за брзу реинтеграцију Крима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.