ЕУ: Кипар се придружио Шенгенском информационом систему

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 14:30

ЕУ: Кипар се придружио Шенгенском информационом систему

Кипар се данас придружио Шенгенском информационом систему (СИС), највећем систему за размену информација за безбедност и управљање границама у Европи. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Karadjias Повезивање Кипра са СИС-ом омогућава органима за спровођење закона да са свим учесницима СИС-а >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << примају и размењују у реалном времену информације о траженим или несталим лицима, држављанима трећих земаља без законског права боравка у Унији и изгубљеним или украденим предметима (нпр. аутомобили, ватрено оружје, чамци и лична документа), преноси грчки портал Прототема .
Кипар је такође успоставио наменски биро СИРЕНЕ, који је одговоран за координацију размене информација и сарадње у вези са упозорењима СИС-а. Овај систем ће бити део мреже националних бироа СИРЕНЕ који подржавају рад СИС-а.
Gradonačelnik Rodosa podnosi tužbu za namerno paljenje šuma na tom ostrvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ: Кипар се придружио Шенгенском информационом систему се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.