Ердоган: У октобру ћемо размотрити кандидатуру Шведске за улазак у НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jul.2023, 20:31

Ердоган: У октобру ћемо размотрити кандидатуру Шведске за улазак у НАТО

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да ће парламент те земље у октобру размотрити захтев Шведске за чланство у НАТО. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Када парламент настави са радом (у октобру после летње паузе), урадићемо све што је потребно, а посланици ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << размотрити захтев Шведске. Коначна одлука је на посланицима“, рекао је Ердоган у обраћању после седнице кабинета, преноси Риа новости.
Он је истакао да је Анкара спремна да све проблеме решава дијалогом.
Ердоган је рекао да је са украјинским председником Володимиром Зеленским током посете Истанбулу разговарао о начинима решавања сукоба у Украјини.
„Угостио сам 7. јула председника Украјине Зеленског и са њим разговарао о актуелним питањима. Разменили смо ставове о окончању рата, који траје више од 500 дана“, рекао је Ердоган у обраћању нацији после седнице владе.
Он је навео да је Анкара спремна да допринесе решавању сукоба.
Putin potpisao zakon o pravilima uvođenja digitalne rublje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: У октобру ћемо размотрити кандидатуру Шведске за улазак у НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.