Немачки министар одбране отказао посету Ираку због безбедносних разлога

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 19:00

Немачки министар одбране отказао посету Ираку због безбедносних разлога

Немачки министар одбране Борис Писторијус отказао је планирано путовање у Ирак и Јордан, наводећи као разлог забринутост за безбедност после прошлонедељног напада и паљења шведске амбасаде у Багдаду у знак протеста због јавног спаљивања Курана 28. јуна у Стокхолму, изјавио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је данас портпарол немачког министарства одбране. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Sohn Отказивање Писторијусовог путовања, које је требало да траје неколико дана, представља и реакцију на насилне протесте против једне данске невладине организације у Ираку, потврдио је портпарол, преноси Ројтерс.
Он је навео да су због овакве ситуације немачке снаге безбедности саветовале отказивање Писторијусовог путовања и додао да се одлазак немачког министра одлаже за неку другу прилику, вероватно током четвртог квартала ове године.
У суботу је у Багдаду демонстрирало неколико хиљада Ирачана због недавног јавног спаљивања Курана током антимуслиманских протеста у Шведској и Данској.
Nemačka: Rekordna podrška krajnjoj desnici, popularnost Šolca u padu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки министар одбране отказао посету Ираку због безбедносних разлога се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.