Блинкен: У украјинској контраофанзиви враћена половина окупираних територија

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 18:20

Блинкен: У украјинској контраофанзиви враћена половина окупираних територија

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је данас да је Украјина поново вратила половину територија коју је Русија првобитно заузела, као и да су украјинске снаге суочене са „веома тешким борбама“ настојећи да поврате још више територија које контролишу руске снаге. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP/Andrew Harnik „Већ је враћено око 50 одсто територија које су иницијално заузеле руске снаге. Ово су још увек релативно рани дани контраофанзиве. Тешко је. Контраофанзива се неће окончати за недељу или две, већ пре за неколико месеци“, рекао је Блинкен у интервјуу за ЦНН, преноси Ројтерс.
Агенција оцењује да бледи нада да би Украјина могла брзо да оствари напредак и примора руске снаге на повлачење јер су борбе против добро позиционираних, утврђених и координисаних руских снага веома тешке.
Крајем прошлог месеца председник Володимир Зеленски је признао да је напредовање украјинских снага „спорије од жељеног“, али је и поручио да званични Кијев неће подлећи притиску да убрза контраофанзиву.
Ideološki otac Džordža Soroša – ko je bio Karl Poper?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: У украјинској контраофанзиви враћена половина окупираних територија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.