Ферштапен победио на Великој награди Мађарске

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 18:10

Ферштапен победио на Великој награди Мађарске

Холандски возач и члан екипе Ред Бул Макс Ферштапен победник је Велике трке Мађарске Формуле један пошто је 70 кругова стазе Хунгароринг одвозио за сат, 22 минута и 233 стотинке. Фото: Танјуг/AP Photo/Denes Erdos Најближи актуелном шампиону био је возач Мекларена Ландо Норис, који је био >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << скоро пола минута иза Ферштапен, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Серхио Перес у другом болиду Ред Була.
Ферштапен, двоструки светски шампион је на стази „Хунгароринг“ дошао до седме узастопне победе, девете ове сезоне, а 44. у каријери. Холандски аутомобилиста је тиму донео 12. тријумф заредом, чиме је постављен нови рекорд по броју узастопних победа једног тима. Претходни рекорд је био на снази од 1988. године, када су Ајертон Сена и Ален Прост имали 11. тријумфа у низу.
Холанђанин је трку у Мађарској решио практично на самом старту, кад је успео да претекне Луиса Хамилтона у првој кривини. Од тог тренутка Холанђанин је без проблема успео да се одвоји и његов тријумф ниједног тренутка није доведен у питање.
Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се већ следеће недеље трком за Велику награду Белгије
Kabić zvanično potpisao za Crvenu zvezdu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ферштапен победио на Великој награди Мађарске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.