Шта заправо подразумева квалитетан доручак?

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 15:00

Шта заправо подразумева квалитетан доручак?

Заобилажење доручка није ни здраво, нити ће вам помоћи да одржите или средите ред. Али није здраво ни јести ништа за доручак. Ево како да изаберете здраво. Фото: Pixabay/Pexels Једна од најгорих навика у исхрани за ваше здравље је прескакање доручка.
Ако доручак замените само шољицом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кафе или чаја, имаћете мање енергије, бићете лоше расположени и мање ћете памћења. Поред тога, имаћете много веће шансе за развој гојазности и дијабетеса типа 2 јер ће то додатно успорити ваш метаболизам. Такође, није препоручљиво уносити велике количине масти за доручак јер то директно негативно утиче на ваш васкуларни систем.
Доказано је да људи који једу масне доручке имају слабији проток крви два сата након оброка јер им се крвни судови једноставно не могу довољно проширити.
Најбољи избор је доручак који је богат протеинима и влакнима, као што су млеко са ниским садржајем масти и интегралне житарице.
Влакна ће убрзати ваш метаболизам, подстаћи топљење масти, а протеини ће вас дуже држати ситима.
Не заборавите ону: Свако јутро једно јаје организму снагу даје!
Recept dana: Lagana letnja salata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта заправо подразумева квалитетан доручак? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.