Кремљ: Одлука Пољске да ојача границу са Белорусијом разлог за забринутост

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 14:30

Кремљ: Одлука Пољске да ојача границу са Белорусијом разлог за забринутост

Одлука Пољске да појача своје снаге дуж границе са Белорусијом због присуства Вагнерових бораца, разлог је за забринутост, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko „Наравно да је то разлог за забринутост. Агресивност Пољске је реалност. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Такав непријатељски став према Белорусији и Руској Федерацији захтева повећану пажњу“, рекао је Песков новинарима у Москви, преноси Ројтерс.
Он је навео да је у току рад на безбедности Савеза Русије и Бјелорусије, додају РИА Новости. Министарство одбране Белорусије саопштило је раније данас да ће припадници белоруских снага за специјалне операције обавити мисију борбене обуке, заједно са борцима приватне војне компаније „Вагнер“, у близини границе са Пољском, на шта је Министарство одбране Пољске саопштило да прати ситуацију и да је спремно за различите сценарије.
Пољска је почела да премешта раније овог месеца више од 1.000 војника, заједно са војном опремом, на исток земље. Варшава је претходно најавила да ће послати 500 да појачају безбедност на граници са Белорусијом како би се изборили са све већим бројем миграната који прелазе, као и са свим потенцијалним претњама након што су су неки борци Вагнера пребачени у Белорусију.
Beloruske snage na obuci sa „Vagnerovcima“ kod granice sa Poljskom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кремљ: Одлука Пољске да ојача границу са Белорусијом разлог за забринутост се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.