Инспекција у Бечу контролише трговине обућом

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 14:01

Инспекција у Бечу контролише трговине обућом

У Бечу се већ неколико недеља спроводи инспекција трговине обућом и проверава усклађеност са законским одредбама као што су трговински прописи или Закон о обележавању цена. Секретаријат задужен за пијаце, прописе о храни и заштити потрошача врши инспекцију. Фото: Unsplash/Glenn Carstens-Peters Посебна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пажња је посвећена такозваној „уредби о означавању обуће“. Материјали од којих су направљени главни делови обуће, а то су горњи део, постава и ђон, морају бити исправно означени. То омогућава потрошачима да лако упореде различите производе. У више од трећине од стотину предузећа, која су контролисана, утврђено је кршење прописа. Ознаке о материјалу морају бити видно истакнуте на немачком језику исто као и цене.
„Квалитет обуће треба посматрати у контексту здравља. Наша канцеларија врши пажљиву проверу како би се избегла могућа штета по потрошаче“, објашњава Андреас Кутхајл, руководилац секретаријата.
Секретаријат је одговоран за примену и контролу усклађености са трговинским прописима. Сваке године се проверава око 85.000 предузећа.
U Beču se testira vodonik u termoelektrani-toplani

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Инспекција у Бечу контролише трговине обућом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.