Рама: ЕУ треба снажно да делује за брзу примену Бриселског споразума

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 13:20

Рама: ЕУ треба снажно да делује за брзу примену Бриселског споразума

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је данас да ЕУ треба да делује снажно да би се обезбедила брза примена Бриселског споразума постигнутог у дијалогу Београда и Приштине и да се оствари напредак по том питању пре него што, како је навео, буде прекасно. Фото: Танјуг/AP Photo/Andreea Alexandru Рама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је написао на Твитеру да регион не сме постати, како је рекао, талац непрестане кризе између Београда и Приштине.
Рама је истакао да север Косова и Метохије не сме постати, како је навео, „мали Донбас“ уколико се не постигне договор, истакавши да неуспех подстиче Русија.
Дијалог Београда и Приштине не сме да постане „стара балканска игра окривљавања“ због недостатка стварне и снажне воље укључених страна, нагласио је Рама реагујући на твитер објаву специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака да је примио у Бриселу главне преговараче Петра Петковића и Бесника Бисљимија.
Лајчак је навео да је са Петковићем и Бисљимијем разговарао о деескалацији ситуације на северу Косова и Метохије, као и о низу питања у вези са дијалогом, почевши од примене споразума ЕУ од 11 тачака од 27. фебруара којим је предвиђено решавање спорних питања између Београда и Приштине.
Лајчак је написао да ће разговори бити настављени и у наредном периоду. Galić: Novi sistem odbrane od grada lansirao 500 protivgradnih raketa, sprečena velika šteta u Vojvodini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рама: ЕУ треба снажно да делује за брзу примену Бриселског споразума се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.