Још један топлотни талас погодио југ Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 14:41

Још један топлотни талас погодио југ Европе

Још један топлотни талас погађа ове седмице југ Европе, а у Риму темепратура је данас достигла 35 степени Целзијусових нешто пре поднева, а поподне се предвиђа да ће бити близу 40 степени. Фото: Танјуг/AP Photo/Gregorio Borgia Очекује се да ће трећи топлотни талас за месец дана захватити већи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << део Медитерана и потрајати до среде.
Очекује се да ће главни град Италије сутра бити још топлији, као и неколико других градова, посебно на Сардинији и Сицилији.
Фото: Танјуг/Alberto Lo Bianco/LaPresse via AP У Риму је дошло до прекида у снабдевању струјом у појединим деловима града због повећаног коришћења клима уређаја, пренео је АП. Италијанско министарство здравља издало је 10 препорука за заштиту старијих, болесних и кућних љубимаца од врућине.
У Шпанији, пожар који је избио у суботу на канарском острву Ла Палма, ни данас није стављен под контролу, али је успорено његово напредовање. Фпото: Танјуг/Europa Press via AP У пожару је изгорело око 4.600 хектара, углавном шумског земљишта, и око 20 кућа и зграда.
Више од 4.000 становника евакуисано је из својих домова у суботу, али им је дозвољен повратак у касно у недељу.
Према прогнози метеоролога, температуре у појединим деловима јужне Шпаније током овог топлотног таласа биће изнад 42 степана Целзијусових. Топлотни талас на југу Европе изазвао је антициклон са севера Африке.
SAD: Na jugozapadu više od 110 miliona ljudi pogođeno toplotnim talasom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Још један топлотни талас погодио југ Европе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.