Климатски протести на аеродромима у Хамбургу и Диселдорфу, одложени летови

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 11:18

Климатски протести на аеродромима у Хамбургу и Диселдорфу, одложени летови

Због данашњих протеста климатских активиста на аеродрому у Хамбургу је заустављен сав авио-саобраћај. Фото: Танјуг/David Young/dpa via AP Аеродром у Хамбургу је саопштио је да авио-саобраћај прекинут од 6:10 ујутру због полицијске акције усмерене против демонстраната који се налазе близу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << писти за слетање и полетање, преноси Ројтерс.
За данашњи дан је планирано око 330 полетања и слетања са око 50.000 путника, али авио-саобраћај неће бити обновљен док сви демонстранти не буду склоњени, додаје се у саопштењу хамбуршког аеродрома.
Аеродром у Диселдорфу се данас суочава са сличним проблемима због климатских протеста.
Иза ових демонстрација вероватно стоје климатски активисти из удружења „Последња генерација“, који су познати по протестима на немачким ауто-путевима и аеродромима, наводе немачки медији.
Turistički vozić „Srećko“, nova atrakcija Jahorine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Климатски протести на аеродромима у Хамбургу и Диселдорфу, одложени летови се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.