Намирнице које могу помоћи у смањењу целулита

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 15:01

Намирнице које могу помоћи у смањењу целулита

Различити производи који се користе за уклањање целулита, најчешће разне креме и гелови, могу привремено затегнути спољашњи слој коже, али мало утичу на основни проблем. Фото: Pexels-cottonbro-studio Данашње тржиште је пуно додатака исхрани, лосиона и других препарата за кожу који тврде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да смањују или елиминишу целулит, али нема много доказа о њиховој ефикасности.
Усмеравање напора ка здравим навикама као што су контрола тежине, здрава исхрана, хидратација и адекватна физичка активност пружа већу подршку у дуготрајној контроли целулита.
Следеће намирнице, које су саме по себи здраве, такође могу помоћи у смањењу целулита.
Боровнице Познато је да је редовно конзумирање воћа, укључујући боровнице и поврћа, повезано са нижом телесном тежином. Једна студија је открила везу између конзумирања воћа и поврћа и смањеног ризика од хроничних болести као што је висок крвни притисак.
Сочиво Сочиво, као и друге махунарке као што су црни пасуљ и сланутак, одличан су извор влакана. Такође је утврђено да утичу на мањи губитак тежине код људи који их редовно конзумирају.
Крушке Крушке су једно од воћа са највећим садржајем влакана које можете купити у продавници. Са око 6 грама влакана по крушки средње величине, вероватно ћете се осећати сити са мање овог воћа у ужини или оброку него са другим воћем са мање влакана. кељ У студији из 2014. утврђено је да редовни потрошачи тамног лиснатог поврћа попут кеља, као и наранџастог или жутог поврћа, имају ниже нивое висцералне масти од оних који их не конзумирају.
Авокадо Иако је авокадо калоричнији од већине других намирница, он ипак може помоћи у промовисању губитка тежине. Жене које су редовно конзумирале воће и поврће, укључујући авокадо, пријавиле су већи губитак тежине у периоду од четири године од оних које нису јеле ову храну.
Печурке Пружајући богат и зачињен укус где год да се нађу, печурке се налазе у месним јелима где се мешају са пилетином или говедином како би се проширио и укус и исхрана. Ево једноставног трика за смањење калорија у вашој следећој пљескавици за хамбургер или болоњез сосу.
Вода Иако је то пиће, а не храна, вода или било које слично нискокалорично пиће као што је минерална вода не само да помаже да останете хидрирани, већ и помаже у избегавању целулита.
Trik za savršeno testo: Napravite ga danas, čuvajte do sedam dana u frižideru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које могу помоћи у смањењу целулита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.